Ayın şekli aslında hiç değişmez, sadece dünya araya girerek ayı gölgelendirir ve ona hilal veya yarım ay görüntüsünü kazandırır. Sütte tıpkı bunun gibi kokmaz, sütten türeyen ürünler bozulur, kokarlar. Asıl olan her zaman sağlam olarak kalır. Hayatta yaşanan olaylarda bu şekildedir, sorun yaşanan problem eğer büyüyorsa ve tehlike arz ediyorsa, bunun kaynağına inmek gerekir, sorunsuz olan en başına dönmek sorunu çözmeye yeterli olacaktır.
Gönderen: emre kocakalay
Slm
Asil akmaz Bal Kokmaz Kokarsa Yag Kokar Kökü Ayrandir
Orjinal olan bir nesne akmaz yani katiksiz
hakiki bal kokmaz kokarsa yag kokar cünkü eskiden yayik yaparlardi yagli yogurdu ayran yaparak yayikla bir kisi veya iki kisi salliyarak ayranin icinde köpüklesme meydana gelir kalinllastikca yag haline gelir. onun icin korunmaz ise kokmaya baslar cünkü ayrandan cikarilmistir
BEN ARADIĞIMI BULAMIYORUM NEDENSE
bizdeki söylenişi şöyle
asil(asıl) azmaz bal kokmaz,kokarsa yağ kokar onun da aslı ayrandır.Burada anlatılmsak istenen kişinin karakteriyle ilgilidir.asil azmaz;eğer kişinin karakteri sağlamsa zengin yada fakir kolay kolay bozulmaz demek.Bu balın kokmaması kadar doğrudur.ama karakteri sağlam değilse ne kadar zengin yada nüfuzlu olursa olsun o asil değildir.kokarsa yağ kokar onunda aslı ayrandır.yani kişinin geçmişi temeli sağlam değilse o hiçbir zaman asil olamaz.
süt bozar ve kokar. bu atasözü değil. gerçek atasözü şudur : asil azmaz bal kokmaz kokarsa yağ kokar özü ayrandır. çünkü gerçek bal asla ekşimez ve bozulmaz. tereyağ da ayranın çırpılmasından elde edildiginden aslı süt oldugundan bozulur.
asil(asıl) azmaz bal kokmaz,kokarsa yağ kokar onun da aslı ayrandır doğru olanıdır